Meander Építész Stúdió

Energiatakarékos, passzív és passzív jellegű házak építészeti tervezése

 

Az egyre magasabb energiaárak mellett az épületek energiafelhasználása egyre fontosabb szempont. Gyakori igény, hogy az építtetők olyan házat szeretnének építeni, amelynek az energetikai és más fizikai tulajdonságai minimalizálni tudnák a fűtési költségeket, egyúttal maximális komfortérzést tud biztosítani a ház lakóinak. Többféle cél kitűzhető egy ilyen ház építése során.

Energiatakarékos ház

Energiatakarékos vagy energiatudatos ház alatt olyan épületet értünk, amelyben a beépített építészeti elemek (külső szigetelés, nyílászárók, stb.) által biztosított hőszigetelése alacsony energiafelhasználást eredményez.

Passzív ház

Passzív ház alatt olyan épületet értünk amely olyan mértékben hőszigetelt és alkalmaz megújuló energiát (pl. napelemek, geotermikus energia, hőcserélő formájában), hogy külső energiaforrást használó fűtési rendszerekre (gáz, elektromos, stb.) nincs szüksége. Passzív ház alatt általában a minősített passzív házakat értjük.

Passzív jellegű ház

Passzív jellegű ház alatt olyan házat értünk, amely bár alkalmaz külső energiaforrást gáz, elektromos áram vagy egyéb formában, de hőszigetelése és megújuló energiafelhasználása útján megközelíti a teljesen passzív házak nulla energiafelhasználását.

Passzív házak építészeti tervezése

Vállaljuk, hogy elvégezzük az építészeti tervezést és együttműködünk az ilyenkor szükséges társtervezőkkel (épületgépész és épületvillamossági tervezés).

Passzív ház - Meander Építész Stúdió - MeanderStudio.hu
banner1

Szolgáltatások

Tervező

Máriás Nyina

1980-ban szereztem meg az építészmérnöki diplomát. Azóta dolgozom építész tervezőként, majd vezető tervezőként. Családi házak, ipari ingatlanok és sportlétesítmények építészeti tervezésében segítek Önnek is!

Tovább

meanderstudio.hu ©  2000-2020 | 2400 Dunaújváros, Thököly u. 7. | info@meanderstudio.hu